Vistas de página en total

viernes, 5 de noviembre de 2010

Fritos de calabaza

Voi poner la receta de los fritos de calabaza que fai mio güela y que facíen la madre y la güela de mio güela. Solíen facelo pa Tolosantos, pa Navidá y p´Antroxu y depués cuando cuadraba pero nestes tres feches siempres.

INGREDIENTES

Calabaza (una calabaza piquiñina pero depende de los que queramos facer)
Anís
Canela en polvu
Güevos
Zucre
Sal
Fariña
Agua
1 llimón
Formientu

PREPARACIÓN

Pelamos la calabaza y partímosla en cachinos cuadraos. Echámoslo nuna pota con agua y una migaya sal y ponémoslo a cocer. Mientres cuez vamos desmigayándolo con un tenedor hasta que veamos que la masa vaya tando blando (aprosimao 20 minutinos).
Depués de que te cocía pasar la masa pol pasapuré. Una vegada qu´acabemos de facelo echámos-y el zucre (al gustu de cada ún, aprosimao mediu kilu pa los llambiones), una cuyarada de canela, dos o tres güevos, un chorrín d´anís, la ralladura y el zumu d´un llimón y mediu sobre de formientu. Mientres vamos echando toes estes coses removemos a la vez la masa con un tenedor o cuyar de madera.
Echamos agora la fariña mientres siguimos batiendo hasta que veamos que la pasta tea dura y la podamos echar a cuyaraes nuna sartén.
Ponemos una sartén al fuéu con aceite y cuando esti tea bien caliente vamos echando la masa a cuyaraes. Cada cuyarada ye un fritu. Cuando tea bien doradino pelos dos llaos sacámoslo y vamos faciendo la mesma maniobra hasta que finemos cola masa.
Cuando tean tolos fritos fechos echámoslos nuna fonte o pota y espardémos-yos per enrriba zucre. Caproveche.
Calabaza piquiñina cola que se fizo. Echose la mitá

Pelando la calabaza

Partiéndola en cuadradinos

Echándo-y agua

Esmigayándolo col tenedor mientres cuez

Pasapuré

Cuando acabemos col pasapuré echamos los güevos, canela, anís, ralladura y zumu de llimón

Echando´l zucre

Echamos la fariña y el formientu y vamos removiéndolo


Resultáu final depués de remover la masa hasta que mos quede durina

Faciendo los fritos

Sartén colos fritos dorando

Pota colos fritos ya col zucre por enrriba

Un fritu solu

7 comentarios:

  1. Una receta tradicional mui prestosa. Cópiola. Cuando se m'entame voi facela y prebala. Gracies.

    ResponderEliminar
  2. Vaya pinta que tien, no conocía la receta, pero si te sobró algo, podías dame la prueba, je,je
    Recuerdos a tu guela, q ye auténtica.

    ResponderEliminar
  3. Préstame asgaya reencontrame con los recuerdos antiguos...acabo de facer un puré con una calabaza del mi güertu, la prósima faigo la receta que apuntas. Pa no olvidar el pasau.

    ResponderEliminar
  4. De nada hom, gracies a vosotros que lo lleéis y polo que veo vais encargavos de que nun caiga nel escaezu. Al ver la muncha aceitación que tuvo voi dir poniendo más recetes tradicionales de la güelina.
    Mila nun quedó nengunu pero cuando los vuelva facer yá te llevó la preba ;)

    ResponderEliminar
  5. Muy buena la idea de poner la receta, y tambien la idea de hacerle un pequeño homenaje a tu abuela que domingo tras domingo se esfuerza en realizar comida rica y apetitosa; para todos los fartones que vamos alli.

    ResponderEliminar
  6. Mmmm q rico voy poneme a gacela ya!!!
    Tiene que Tar de muerte!!!

    ResponderEliminar