INGREDIENTES
Calabaza (una calabaza piquiñina pero depende de los que queramos facer)
Anís
Canela en polvu
Güevos
Zucre
Sal
Fariña
Agua
1 llimón
Formientu
PREPARACIÓN
Pelamos la calabaza y partímosla en cachinos cuadraos. Echámoslo nuna pota con agua y una migaya sal y ponémoslo a cocer. Mientres cuez vamos desmigayándolo con un tenedor hasta que veamos que la masa vaya tando blando (aprosimao 20 minutinos).
Depués de que te cocía pasar la masa pol pasapuré. Una vegada qu´acabemos de facelo echámos-y el zucre (al gustu de cada ún, aprosimao mediu kilu pa los llambiones), una cuyarada de canela, dos o tres güevos, un chorrín d´anís, la ralladura y el zumu d´un llimón y mediu sobre de formientu. Mientres vamos echando toes estes coses removemos a la vez la masa con un tenedor o cuyar de madera.
Echamos agora la fariña mientres siguimos batiendo hasta que veamos que la pasta tea dura y la podamos echar a cuyaraes nuna sartén.
Ponemos una sartén al fuéu con aceite y cuando esti tea bien caliente vamos echando la masa a cuyaraes. Cada cuyarada ye un fritu. Cuando tea bien doradino pelos dos llaos sacámoslo y vamos faciendo la mesma maniobra hasta que finemos cola masa.
Cuando tean tolos fritos fechos echámoslos nuna fonte o pota y espardémos-yos per enrriba zucre. Caproveche.
Calabaza piquiñina cola que se fizo. Echose la mitá
Pelando la calabaza
Partiéndola en cuadradinos
Echándo-y agua
Esmigayándolo col tenedor mientres cuez
Pasapuré
Cuando acabemos col pasapuré echamos los güevos, canela, anís, ralladura y zumu de llimón
Echando´l zucre
Echamos la fariña y el formientu y vamos removiéndolo
Resultáu final depués de remover la masa hasta que mos quede durina
Faciendo los fritos
Sartén colos fritos dorando
Pota colos fritos ya col zucre por enrriba
Un fritu solu
Una receta tradicional mui prestosa. Cópiola. Cuando se m'entame voi facela y prebala. Gracies.
ResponderEliminarVaya pinta que tien, no conocía la receta, pero si te sobró algo, podías dame la prueba, je,je
ResponderEliminarRecuerdos a tu guela, q ye auténtica.
Préstame asgaya reencontrame con los recuerdos antiguos...acabo de facer un puré con una calabaza del mi güertu, la prósima faigo la receta que apuntas. Pa no olvidar el pasau.
ResponderEliminarDe nada hom, gracies a vosotros que lo lleéis y polo que veo vais encargavos de que nun caiga nel escaezu. Al ver la muncha aceitación que tuvo voi dir poniendo más recetes tradicionales de la güelina.
ResponderEliminarMila nun quedó nengunu pero cuando los vuelva facer yá te llevó la preba ;)
Muy buena la idea de poner la receta, y tambien la idea de hacerle un pequeño homenaje a tu abuela que domingo tras domingo se esfuerza en realizar comida rica y apetitosa; para todos los fartones que vamos alli.
ResponderEliminarhummm buena
ResponderEliminarMmmm q rico voy poneme a gacela ya!!!
ResponderEliminarTiene que Tar de muerte!!!