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jueves, 18 de noviembre de 2010

Fabes con amasueles (con mariscu)

Una recetuca prestosa de la qu´angüaño llamen "cocina de nueva espresión" y que la mio güelina, nun se si tien nueva espresión pero lo que sí se ye que s´espresa perbien, fízola tola vida.

INGREDIENTES

Fabes (1 kilu)
Amasueles (1 kilu)
Andariques (3 ó 4, según el gustu del cocineru/a)
Fariña
Perrexil
Vinu blancu
Sal
Agua
Aceite
Ayu

PREPARACIÓN

Lo primeru de tóu poner les fabes a remueyu unes 12 hores enantes de cocinales, lo meyor ye, la nueche anterior.
Echamos nuna pota les fabes con agua (que les cubra por enrriba) y ponémosles a cocer. Esperamos hasta que veamos que tean blandes (aprosimadamente ente una hora y media y dos hores, depende del tipu de faba) y echamos el sal y si queremos echar pataques echámosles tamién agora.
Aparte, mientres cuecen, picamos l´ayu y el perrexil y echámoslo nuna sartén con aceite, añadimos tamién una migaya fariña, un chorrín de vinu blancu y un pocu d´agua (una salsa verde ye lo que facemos).
Echamos too´l conteníu de la sartén na pota les fabes. Partimos les andariques en cachinos enrriba un platu y echámosles tamién p´allá xunto coles amasueles; el líquidu que sal al partir les andariques tamién pala pota (da-y sabor mariñán). Dexámoslo cocer too ente 10 y 15 minutos (hasta qu´abran les amasueles). Caproveche.

Conseyos

Podemos echa-y tamién unes pataquines que-y den sabor y cualquier tipu de mariscu como ñocla, centollu, llangostinos y yá lo másimo sedría llangosta o bugre (depende de lo que queramos gastar).

Tamién recomiendo que les fabes seyan del mesmu tipu pa queden nel mesmu puntu toes. Si son de dos tipos diferentes unes pueden quedar bien pero otres pueden quedar dures porque necesiten más coción y si les cueces más desmigayes les otres.

Les fabes, tanto éstes como la fabada con compangu, saben meyor d´un día pa otru por qu´el caldu posa y engorda. Esto siempres lo dicen les vieyes y sabies cocineres o cocineros.

Fabes a remueyu

Fabes yá cocíes


Ayu y perrexil picaos


Echándo-y les pataques


Amasueles y andariques


Echando les andariques


Preparando la salsa verde


Echando la salsa verde


Echando les amasueles


Pota fabes yá lista pa comer


Platín de fabes






5 comentarios:

  1. Que finu anduvistes ahi! vas tener que sacar un libru con les recetas de la güela by Bras Rodrigo.

    Seguramente que haya gente que se anime y las haga; mi opinion es que estan cojonudas

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  2. voy faceles pa la fiesta del pavo. cómo se diz pavo n'asturianu?
    Andrés

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  3. ¡Qué ganas de estar en tu cocina para probar ese riquísimo plato!
    Robert Lima

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  4. Gracies a vosotros, Andrés collaciu pavo n´asturianu ye pavu, un abrazu

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  5. Qué bueno, sos mejor que Arguiñano, porque acá tenés todo para preparar este plato magnífico. Muchas gracias.

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